ZOEKPAGINA copyright &
disclaimer

Trefwoord

- Type een deel van een samengesteld trefwoord; wanneer de score te ruim is kan altijd nog verfijnd worden. Bovendien lost het soms problemen op: Den Bosch Markt levert niets op. Markt wel (maar teveel). Den Bosch levert ook wat: de verwijzing dat het UDS ('s-) Hertogenbosch gebruikt. Dus ('s-) Hertogenbosch - Markt 77 is de beste zoekopdracht, maar met 'markt bos 77' is het resultaat al voldoende beperkt.

- Een trefwoord is in het enkelvoud.

- Teveel gevonden? Vaak helpt de zoekmethode 'begin van trefwoord zoeken' (knopje onder de zoekbalk).

- Het zoeken gaat via de "EN EN"-methode. Andere zoekmethoden onder de knop "geavanceerd zoeken".

- Via "zoekplaat" op de zoekpagina kunt u bouwkundige termen middels tientallen "zoekplaten" zoeken. Klik in de reeks overzichten op een van de zoekplaten. Dan verschijnt er een zoekplaat. Hierin kunt u op één van de termen klikken.

- Via de "tijdsbalk" op de zoekpagina kunt u op een tijdsperiode zoeken: klik op één eeuw, dan verschijnen er verwijzingen en een literatuuroverzicht. Bij de verwijzingen kunt u verder klikken naar meer informatie over die periode.
In de zoekbalk kunt u natuurlijk ook een jaartal typen.

- Klik op "plattegrond Utrecht (Oude Stad)" op de zoekpagina om topografisch te zoeken. Deze mogelijkheid beperkt tot de binnenstad van Utrecht, deze verschijnt met de blokindeling. Klik op het gewenste blok, bijvoorbeeld A10 of A41, dan verschijnt een huismummerplattegrond van dat blok, waarop een adres aangeklikt kan worden. Onder Utrecht - blok A(+ nr) zijn ook diverse andere plattegronden per blok opgenomen, onder andere het kadastrale minuutplan van 1832.
Van blok C zijn niet-aanklikbare plattegronden opgenomen.
In de zoekbalk kunt u ook "Utrecht - plattegrond" typen, of "Utrecht - blok C55".


TERUG
naar
vorige
scherm