ZOEKPAGINA copyright &
disclaimer

Speciaal voor Utrecht

Hoe kun je in Documentatie.org zoeken naar een pand in Utrecht?

Liefst wil je op heel veel verschillende manieren kunnen zoeken naar informatie over een pand. In de website Documentatie.org wordt daaraan hard gewerkt en met name in de Oude Stad van Utrecht is er al heel wat bereikt. Het verst is de Oudegracht uitgewerkt, daar kun je ieder bestaand of verdwenen pand vinden als je geen adres of huisnaam weet. In de meeste sites lukt dat niet best. We nemen als voorbeeld het Huis Groot Fresenburg.

Via de zoekbalk op de HOME-pagina van Documentatie.org kom je bij dat pand wanneer je één van de volgende gegevens invult:
- Adres (Oudegracht 113)
- Ouder adres (Oudegracht Weerdzijde 68 of Oudegracht W.Z. 68 of Oudegracht W.Z. 68)
- Huisnaam (Groot Fresenburg, hiervan zijn 18 verschillende schrijfwijzen opgenomen)
- vaak een huidige of vroegere functie (Hollister (kleding), Free Record Shop (muziek), De Landbouwbank (bank).

Via de knop “andere zoekmethoden” op de HOME-pagina kun je zoeken met:
- Wijkhuisnummer, dit is het 19e-eeuwse adres tot 1890 (wijk C, nr 3)
- Kadasternummer, het oorspronkelijke van ca 1832 (kadastrale gemeente Utrecht, sectie C, nr 1038)
- Jonger kadasternummer (kadastrale gemeente Utrecht, sectie C, nr 7139, vermeld in 1957 en 2011 )
- BAGnummer, dit is de nieuwe officiële ‘identiteit’ in de landelijke Basisregistraties Adressen en Gebouwen (0344100000081397)
- Monumentnummer bij een Rijksmonument (36504)

Al met al zijn dit al 30 toegangen om in Fresenburg te komen. Maar daarnaast is het pand ook nog op andere manieren te vinden. Via de aanklikbare plattegronden van de Oude Stad, via aanklikbare foto’s of andere afbeeldingen, via bijschriften in foto’s waarop dit pand te zien is. Ook bij andere panden of begrippen wordt naar dit pand gelinkt (bijvoorbeeld bij Stadskasteel). Met wat creativiteit is nog meer mogelijk. Zo kun je toch bij deze winkel komen wanneer je de naam van de nieuwe shop in dit pand niet precies weet: via de algemenere zoekopdracht Oudegracht kleding (dan krijg je een lijst van heel wat bestaande of verdwenen kledingwinkels op de gracht, waaronder: Oudegracht - winkel, Hollister, kleding)
TERUG
naar
vorige
scherm